Αυγά με καυτερή κόκκινη σάλτσα
Αυγά με καυτερή κόκκινη σάλτσα
Υλικά Συνταγής
4 κουτ.σούπας τοματοπολτό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4-8 αβγά
¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού κοφτά γλυκιά ή καυτερή πάπρικα ή μπούκοβο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε καλά σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνετε τον πελτέ, την πάπρικα και το σκόρδο και φέρνετε δυο-τρεις βόλτες. Σβήνετε με ¾ φλιτζανιού νερό, αλατίζετε, προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε τη σάλτσα σκεπασμένη να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί το νερό, περίπου 5-10 λεπτά.
Προσεκτικά σπάτε τα αυγά, τα αλατίζετε διακριτικά και σκεπάζετε με καπάκι. Όλη η ουσία είναι να ψηθεί το ασπράδι αλλά να βγει ζουμερός ο κρόκος, γι’ αυτό φροντίστε να τα κατεβάσετε από τη φωτιά μόλις στερεοποιηθεί το ασπράδι.
Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και τον μαϊντανό και καλή σας όρεξη!