Menu
Your Cart

Blog

21 Dec 0 42
Τσάι του βουνού: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το αγαπημένο αφέψημα!Το τσάι του βουνού αποτελεί για τους Έλληνες ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα τόσο το χειμώνα όσο και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αγαπημένο βότανο, το οποίο πολύ συχνά καταναλώνεται ως καταπραϋντικό ρόφημα έναντι ξηρό βήχα κατά το κρυολόγημα και ..
24 Nov 0 111
Φασολάδα φούρνου: Το απόλυτο χειμερινό φαγητό!Η παραδοσιακή φασολάδα φούρνου δεν μπορεί να λείπει από κανένα  οικογενειακό τραπέζι τώρα που οι πρώτες κρύες ημέρες του χειμώνα καταφθάνουν. Τα όσπρια έχουν μεγάλη διατροφική αξία, με τη μεσογειακή διατροφή να τα αξιοποιεί ακόμα και ως υποκατάστατα του κρέατος.Φασόλια: Ποια η διατροφική τους αξία;Τα ..
20 Oct 0 95
Τραχανάς: ένα πιάτο ταυτόσημο με την ελληνική παράδοση!Ένα ζεστό πιάτο τραχανά ξυπνάει τόσες αναμνήσεις από την παιδική ηλικία πολλών από εμάς. Ο τραχανάς αποτελεί το απόλυτο παραδοσιακό ελληνικό ζυμαρικό που το απολαμβάνουμε σε διάφορες ποικιλίες, ιδανικά τις κρύες ημέρες του χειμώνα.Στην ελληνική κουζίνα θα βρει καν..
20 Sep 0 159
Ρόδι: Ένας καρπός- ασπίδα για την υγεία των ανθρώπωνΤο ρόδι με το επιβλητικό σχήμα ‘’στέμματος’’ στην κορυφή του,  έχει γίνει ταυτόσημο της τύχης, της γονιμότητας και της ευτυχίας για τους ανθρώπους. Το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο προσφέρει μία σειρά αξιοσημείωτων πλεονεκτημάτων για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Ρόδι | Ποια είναι η ιστορία το..
23 Aug 0 128
Τρούφα: το σπάνιο είδος μανιταριών για εκλεκτούς ουρανίσκους!Δεν έχει χαρακτηριστεί άδικα ως το ‘’μαύρο διαμάντι’’ στη μαγειρική, αφού η τρούφα προσδίδει μία ιδιαίτερη νότα πλούσιας γεύσης, δίνοντας αξία σε κάθε συνταγή.Τι είναι η τρούφα;Η τρούφα (en: truffle) αποτελεί ένα σπάνιο είδος μανιταριού που εντοπίζεται υπόγεια στις ρίζες ορισμένων δέντρων..
19 Jul 0 364
Τζατζίκι: Ποια είναι η ιστορία της πιο ακαταμάχητης σάλτσας της ελληνικής κουζίνας;Το δροσιστικό πιάτο γιαουρτιού που έχει στιγματίσει τα καλοκαίρια μας, το γνωστό σε όλους από την παιδική μας κιόλας ηλικία τζατζίκι, έχει συνοδεύσει όλα τα οικογενειακά τραπέζια και αλλά και τα βραδινά σουβλάκια με τους φίλους!Τι είναι το τζατζίκι;Το τζατζίκι είναι ..
15 Jun 0 111
Γύρη των μελισσών: Γιατί πρέπει να την βάλουμε στη ζωή μας;Τι είναι η γύρη των μελισσών;Η γύρη των μελισσών είναι ουσιαστικά η γύρη που συλλέγουν οι μέλισσες από τα διάφορα άνθη που επισκέπτονται και τη μεταφέρουν προσεκτικά στην κυψέλη τους όπου την αποθηκεύουν για μελλοντική χρήση. Μια μέλισσα προκειμένου να συγκεντρώσει μια κουταλιά του γλυκού π..
25 May 0 103
Μυρωδικά: Το μυστικό της ελληνικής κουζίναςΓιατί τα μυρωδικά είναι αναπόσπαστο συστατικό της ελληνικής κουζίνας;Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως θα ήταν η αγαπημένη μας χωριάτικη σαλάτα χωρίς τη ρίγανη ή τα κεφτεδάκια της γιαγιάς χωρίς το άρωμα του δυόσμουςΤα φρέσκα μυρωδικά της ελληνικής κουζίνας παίζουν κυρίαρχο ρόλο στις γεύσεις και στις μυρωδιές του φ..
22 Apr 0 108
Ελληνικό κρασί: Ένα ποτό 4.500 ετών!Από πού προέρχεται το κρασί;Το αγαπημένο ποτό των Ελλήνων, το κρασί, προέρχεται από το αμπέλι. Το αμπέλι, από το οποίο προέρχεται το κρασι, σύμφωνα με τους παλαιοντολόγους,έχει προϊστορία πολλών εκατομμυρίων αιώνων. Πριν από την εποχή των παγετώνων ευδοκιμούσε στην πολική ζώνη και στην πορεία των χρόνων, μεταφέρθ..
23 Mar 0 80
Γλυκό του κουταλιού: Βουτιά στην παράδοση!Τα γλυκά του κουταλιού αποτελούν μια πολύ δυνατή ανάμνηση, ήδη από τα παιδικά μας χρόνια. Τα θυμόμαστε μέσα σε γυάλινα βάζα, με έντονα χρώματα περιμένοντας να έρθει κάποιος μουσαφίρης για να τα γευτούμε και εμείς!Ποια είναι η ιστορία των γλυκών του κουταλιού;Το γλυκό του κουταλιού είναι το πλέον παραδοσιακό..
22 Feb 0 107
Όσπρια: Η πολύτιμη τροφή της ελληνικής γης!Από ποια φυτά προέρχονται τα όσπρια;Τα όσπρια είναι αποξηραμένοι σπόροι φυτών που ανήκουν στην οικογένεια των Χεδρωπών (Leguminosae). Τα όσπρια αναπτύσσονται σε σπόρους και συναντώνται σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα. Αναφέρονται συχνά και ως «το κρέας του φτωχού», λόγω του ότι είναι οικονομικά και ..
18 Jan 0 81
Μεσογειακή διατροφή: Ένας πολύτιμος σύμμαχος για την υγεία μας!Η μεσογειακή διατροφή είναι ένας θησαυρός που έχουμε τη δυνατότητα να βάζουμε καθημερινά στο πιάτο μας. Τρόφιμα που πρωταγωνιστούν στη διατροφή μας όπως τα όσπρια, το ελαιόλαδο, τα δημητριακά, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα βότανα συμβάλλουν στην άμυνα του οργανισμού, ενισχύοντας το ανοσ..
Εμφάνιση 1 έως 12 από 29 (3 Σελ.)