Κοκκινιστό Μοσχάρι με Πιλάφι

Υλικά
1 1/2 κιλό Μοσχαρίσιο κρέας
3 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες ή 1 1/2 φλ. ντοματάκια
2 φύλλα δάφνης
1/2 φλ. κρασί κόκκινο ημίγλυκο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
1 1/2 φλ. ρύζι για πιλάφι
4 φλ. ζωμό βοδινού
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και μόλις πάρει μια πρώτη βράση το ξεπλένουμε. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι με τα κομμάτια κρέατος και το καβουρδίζουμε απ’ όλες τις πλευρές. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με τις ντομάτες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη δάφνη, αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε το κρέας για περίπου 50′ και στο τέλος προσθέτουμε το κρασί μας μέχρι να μείνει μόνο με την σάλτσα του. Για το ρύζι, βάζουμε στην κατσαρόλα 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο ή βούτυρο μαζί με το ρύζι, το καβουρδίζουμε ελαφρώς, προσθέτουμε το ζωμό μας, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να τραβήξει όλο το ζωμό. Σερβίρουμε το φαγητό μας προσθέτοντας στο ρύζι την πεντανόστιμη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει.

Καλή σας όρεξη!