Συνταγή για σπιτική φασολάδα!



Υλικά

• 2 φλιτζάνια φασόλια
• 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
• ½ κουτ.σούπας πελτές ντομάτας
• 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
• 1 κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια
• σέλινο
• 3 φλιτζάνια νερό
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Για αυτή τη φασολάδα, δεν χρειάζεται να μουλιάσουμε από πριν τα φασόλια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει, και αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά, ίσα να μισομαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Βάζουμε ξανά τα φασόλια σε κατσαρόλα με νερό, σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα πελτέ, το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο. Βράζουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Ρίχνουμε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι 10 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.

Καλή σας όρεξη!